• Home
  • Milieu
  • In één op twee huishoudens staat ergens een afgedankte pc stof te vergaren

Milieubewustzijn

In één op twee huishoudens staat ergens een afgedankte pc stof te vergaren

In één op twee huishoudens staat ergens een afgedankte pc stof te vergaren (om nog maar te zwijgen van de afgedankte pc's bij bedrijven).

 

Het is zover, u heeft een nieuwe pc gekocht. Daar zijn wat tijd en boterhammen aan te pas gekomen. Veel aandacht voor de toekomst van uw oude pc is er niet geweest. “Die kan ik nog wel eens verkopen,” denkt u misschien, “maar dat moeten eerst al die data er nog af.”
Of u houdt hem sowieso liever nog even bij voor u hem doorgeeft of wie weet, kan u hem nog wel eens gebruiken voor een of ander. Je kan hem later nog wel eens verkopen, of er iemand plezier mee doen...

De kans is groot dat de pc die u net afdankte op dat ogenblik nog heel wat gebruikswaarde heeft, rechtstreeks voor een tweede gebruiker, voor herinstallatie bij een tweedehandszaak of voor onderdelen. U zet hem even uit de weg en vergeet hem. Tegen de tijd dat je hem van onder het stof haalt, is de kans groot dat hij enkel nog goed is voor het recyclagepark. Een gemiste kans op een tweede leven.

Een gemiste kans ook om de uitermate milieubelastende productie van je pc meer de moeite waard te maken. Hoe langer het leven van die pc voor hij uiteindelijk in de recyclage terecht komt, hoe beter voor het milieu.

Afdrukken

News portal

Copyright 2016 - PUC (Pro Used Computers). Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling en integratie door FERENTIS - advies digitale media en online communicatie.