Anja Huybrechts - zaakvoerder computer trainingsbedrijf ECT

Anja Huybrechts is zaakvoerder van het computer trainingsbedrijf ECT, executive computer training. Het biedt bedrijven en particulieren een uitgebreid gamma aan cursussen aan om de computerkennis van werknemers en personen op een zo efficiënt mogelijke manier te verbeteren.

Grotendeels organiseert het de cursussen zelf, af en toe werkt het samen met partners om ook in de specifieke, gespecialiseerde cursussen te kunnen voorzien. Gedurende acht jaar heeft het op PUC een beroep gedaan voor de inrichting van zijn klaslokalen.

Met welk doeleinde worden de tweedehandscomputers die uw bedrijf aankoopt bij PUC gebruikt?

Ons bedrijf brengt op uiteenlopende manieren de gewenste computerinformatie of technische informatie bij de klanten. Wij hebben verschillende ‘klaslokalen’ waarin aan grotere groepen algemene cursussen gegeven worden.

"Sinds kort beschikken wij over onze vierde ‘portable klas’. Dit is een systeem waarbij wij onze computeruitrusting verhuizen naar de bedrijven die dat wensen. Ook voor deze klassen gebruiken wij materiaal van PUC, gaande van schermen tot computers zelf."

Voor de computeruitrusting doen wij grotendeels beroep op de tweedehands computers van PUC. Sinds kort beschikken wij over onze vierde ‘portable klas’. Dit is een systeem waarbij wij onze computeruitrusting verhuizen naar de bedrijven die dat wensen. Hoewel ze misschien niet over het nodige materiaal beschikken, kunnen bedrijven die het wensen, hun werknemers dicht bij hun werkomgeving cursussen laten volgen. Ook voor deze klassen gebruiken wij materiaal van PUC, gaande van schermen tot computers zelf.

Doet uw bedrijf voor al zijn computeraankopen beroep op PUC?

PUC is het enige tweedehandse computerbedrijf waarmee wij samenwerken. Verder schaffen wij ons ook nieuwe computers aan. Vaak gaat het in dat geval om portable computers omdat deze kwetsbaarder zijn en zo tijdens een tweede leven makkelijker defecten vertonen.

Zijn alle toepassingen die uw bedrijf voor ogen had mogelijk gebleken?

Meestal voldoen de computers van PUC aan onze behoeften – of die van onze klanten. Toch zijn sommige van onze tweedehandscomputers aan vernieuwing toe. Zo kunnen de nieuwe software en besturingssystemen niet op oudere modellen geïnstalleerd worden. Gespecialiseerde cursussen die bijvoorbeeld Windows Vista of Microsoft Office 2007 vereisen, hebben dus nieuw materiaal nodig. Toch volstaan bij vele van onze cursussen de tweedehandscomputers. Dit is vooral het geval bij cursussen aan particulieren.

"Ik beschouw het als een voordeel dat op de tweedehandsmarkt producten te vinden zijn die even degelijk zijn als de nieuwe modellen, maar wel minder kosten.

Toch stimuleert de mooie idee van de milieuvriendelijkheid mij nog meer om voor tweedehands te kiezen."

Waarom heeft uw bedrijf gekozen voor tweedehands? Louter om financiële redenen?

Het financiële aspect speelde voor het grootste stuk mee. Ik beschouw het als een enorm voordeel dat op de tweedehandsmarkt producten te vinden zijn die even degelijk zijn als de nieuwe modellen, maar wel minder kosten. Toch stimuleert de mooie idee van de milieuvriendelijkheid mij nog meer om voor tweedehands te kiezen. De financiële motivering die aanvankelijk primeerde, is nu meer geëvolueerd naar een economisch-ecologische motivering.

Zou u in de toekomst voor tweedehands blijven kiezen? Waarom wel/ niet?

Jazeker. De financiële en milieuvriendelijke aspecten blijven doorwegen. Bovendien hebben onze tweedehandsproducten hun degelijkheid bewezen: ze blijven naar behoren functioneren.

Bent u tevreden met de dienst na verkoop? Heeft uw bedrijf hierop beroep moeten doen?

Slechts uitzonderlijk hebben wij beroep moeten doen op de dienst na verkoop. Meestal ging het om de reparatie van laptops. Wij zijn zeer tevreden over deze service. Men vindt altijd een creatieve oplossing.

Gebruikt u zelf een tweedehands computers? Om welke redenen?

Ik maak zowel gebruik van nieuw materiaal als van tweedehands. Thuis beschik ik ook over een tweedehandscomputer. Dit is om dezelfde beweegredenen als waarom ik in mijn bedrijf tweedehands gebruik. Ook vele van mijn werknemers gebruiken tweedehands.

Kijkt u bij al uw aankopen ook naar de milieu-implicaties? Beschouwt u zichzelf als een “groene jongen”?

Eigenlijk wel. Ik probeer zoveel mogelijk op de milieuvriendelijkheid van mijn aankopen en handelen te letten, al is dat niet altijd even gemakkelijk. Zo let ik op het gebruik van mijn wagen. Langzamerhand heb ik voor steeds meer zaken de weg naar tweedehands gevonden.

Vroeger was ik mij niet bewust van het feit dat op de tweedehandsmarkt vele van mijn behoeften vervuld kunnen worden. De keuze voor tweedehands is zo makkelijk omdat kwalitatief hoogstaande producten te vinden zijn aan een lage prijs. Dat besefte ik vroeger niet. Nu koop ik zelfs mijn meubilair tweedehands. Als ik iets nodig heb, surf ik af en toe ook eens naar www.tweedehands.be. Een echte aanrader, moet je ook eens proberen!

De ECT website: www.ect.be

Afdrukken

News portal

Copyright 2016 - PUC (Pro Used Computers). Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling en integratie door FERENTIS - advies digitale media en online communicatie.